Крилов Іван

Шкільні твори про життя та творчість

Доброта й жертовність криловського сміху

Мистецтво можна назвати обличчям і душею народу. Воно змінюється разом із народом. Усі ми знаємо, що в дитинстві мають закладатися в людську душу найголовніші цінності. Якщо цього не відбувається, то навряд чи колись ця людина пізнає щастя, насолоджуючись прекрасною музикою чи картинами, книгами, поезією. Якось від, одного водія я почув таке: "У мене в автобусі хтось папку з паперами забув. Я думав, там щось важливе, відкриваю — а в ній вірші.....

Читати приклад твору →

Засудження людських вад у байках І. Крилова

Іван Андрійович Крилов був надзвичайно талановитою людиною: захоплювався математикою й іноземними мовами, поезією та музикою, писав п'єси та видавав часописи.
Проте найбільше визнання й славу принесли йому байки. Славу великого російського байкаря Крилов зажив ще за життя. Коли Івана Андрійовича запитували, чому він пише байки, він відповідав: "Байки зрозумілі кожному". Так, байки Крилова знані всіма й зрозумілі кожному...

Читати приклад твору →

Моя улюблена байка І. А. Крилова

Я прочитав багато байок І. А. Крилова, але найбільше мені сподобалась байка "Камінь і Черв'як". Головні герої: Камінь, Черв'як, Дощ і Оповідач-автор.
Сюжет байки такий: Камінь, який Лежав на ниві, картав Дощик, що поливав землю. Камінь обурювався через те, що лежить на полі багато років і ніхто не подякував йому за це, а Дощу, що йшов дві-три години, усі раді. Черв'як сказав йому, щоб той замовк, бо Дощ зростив посіви, а Камінь займав лише місце на ниві.
Сюжет байки побудований на алегорії...

Читати приклад твору →

Осміяння в байках І. А. Крилова людських вад і недоліків

КРИЛОВ ІВАН
(1769-1844)
Відомий російський байкар, представник просвітницького реалізму критичного напрямку.
Література захоплювала і. Крилова з дитячих років і, хоча працював дрібним чиновником і бібліотекарем, вже з 20 років був видавцем власних журналів, де друкував яскраві сатиричні твори.
. Перші байки — "Дуб і тростина", "Вередлива наречена" — були надруковані 1806 року в журналі "Московський глядач". Успіх був незаперечний. Крилов створив майже 200 байок.
В...

Читати приклад твору →

Чого навчають нас байки

Чого навчають нас байки
Однією з перших форм художнього мислення поряд з міфом була байка — коротке оповідання, найчастіше у віршованій формі, переважно сатиричного характеру. В чому ж секрет такого довголіття літературного жанру? Чого навчає нас байка?
Найчастіше героями байки є звірі, рослини, неживі предмети, які дають можливість говорити про вади чи недоліки людей. І читач, як правило, дуже добре розуміє алегоричні образи цих творів.
Герої байки І...

Читати приклад твору →
Дивіться також