Джоан Роулінґ

Повні тексти творів

Гаррі Поттер і В'язень Азкабану

Джоан К. Ролінґ
Гаррі Поттер і в'язень Азкабану
Гаррі Поттер – 3
— РОЗДІЛ ПЕРШИЙ —
Совина пошта
Гаррі Поттер був дуже незвичайним хлопчиною. По перше, він понад усе ненавидів літні канікули. По друге, справді хотів виконувати домашні завдання, але мусив робити це потай уночі. До того ж — так склалося — він був чарівником.
Була вже майже північ, а він лежав у ліжку на животі, тримаючи в руці ліхтарик...

Читати повністю →

Гаррі Поттер і Келих Вогню

Джоан К. Ролінґ
Гаррі Поттер і келих вогню
Гаррі Поттер – 4
— РОЗДІЛ ПЕРШИЙ —
Будинок Редлів
Мешканці Малого Генґелтона й досі називали його будинком Редлів, хоча відтоді, як там жили Редли, спливло вже багато років. Будинок височів на пагорбі понад селом; декотрі вікна були забиті дошками, на даху бракувало черепиці, а свавільний плющ густо обплітав його фасад. Колись добротна садиба, найбільша і найвеличніша в усій околиці, стояла тепер занедбана, сумна й покинута...

Читати повністю →

Гаррі Поттер і Орден Фенікса

Джоан Кетлін Ролінґ
Гаррі Поттер і орден Фенікса
Гаррі Поттер – 5
— РОЗДІЛ ПЕРШИЙ —
Дадлі Демонтований
Завершувався найспекотніший день літа, і над великими квадратними будинками на Прівіт?драйв зависла дрімотна тиша. Зазвичай блискучі машини припадали пилюкою у дворах, а колись смарагдово?зелені газони поблякли й пожовкли, — через посуху поливати їх зі шлангів було заборонено. Позбавлені можливості звично мити машини й поливати газони, мешканці вулички Прівіт?..

Читати повністю →

Гаррі Поттер і Таємна кімната

Джоан К. Ролінґ
Гаррі Поттер і таємна кімната
Гаррі Поттер – 2
— РОЗДІЛ ПЕРШИЙ —
Найгірший день народження
Уже не вперше в будинку номер 4 на вуличці Прівіт драйв сніданок розпочинався зі сварки. Містера Вернона Дурслі з самісінького ранку розбудило гучне ухкання, яке долинало з кімнати його племінника Гаррі.
— Уже втретє на цьому тижні! — горлав він за столом. — Як не можеш заткнути пельку тій сові, то хай вона забирається геть!
— Їй нудно, — вкотре намагався пояснити Гаррі...

Читати повністю →

Фантастичні звірі і де їх шукати

Джоан Ролінґ
Фантастичні звірі і де їх шукати
Албус Дамблдор
Передмова
Для мене було великою честю написати на прохання Ньюта Скамандера передмову до цього спеціального видання книжки "Фантастичні звірі і де їх шукати"...

Читати повністю →
Дивіться також