Стельмах Ярослав — Митькозавр із Юрківки, або Химера лісового озера

Шкільні твори

Прагнення і вчинки головних героїв повісті Я. Стельмаха "Химера лісового озера"

Інтригуючи сюжет, тонкий гумор, яскраві постаті маленьких героїв — ось прикмети художніх творів для дітей Ярослава Стельмаха.
У повісті "Химера лісового озера" автор змалював шукачів пригод, романтиків Митька та Сергія. Хлопці влітку зібралися до Митькової бабусі, щоб ловити комах для колекції, вудити рибу, купатися й ходити до лісу. Та сталася подія, яка змінила всі плани цих допитливих хлопчаків. Вони почали готуватися до зустрічі з чудовиськом, що живе в озері...

Читати приклад твору →

Таємничі пригоди друзів у повісті "Митькозавр з Юрківки, або Химера лісового озера"

Увесь навчальний рік ми тільки й живемо в очікуванні літніх канікул, адже це прекрасний час, коли ти на волі, коли немає уроків, а можна гуляти, купатися, їсти морозиво та, взагалі, отримувати користь і задоволення. Одні з таких продуктивних літніх канікул змалював Ярослав Стельмах у повісті "Митькозавр з Юрківки, або Химера лісового озера".
Героями твору є два хлопчики-п'ятикласники — Митько й Сергій...

Читати приклад твору →

Як Митько та Сергій полюбили зоологію (за повістю Я. Стельмаха "Химера лісового озера, або Митькозавр із Юрківни")

Коли шкільні друзі Митько Омельчук та Сергій Стеценко склали іспити і перейшли до шостого класу, вчителька ботаніки та зоології Ірина Семенівна дала завдання на канікули зібрати колекцію комах. Для хлопчиків це була чудова нагода здійснити давню мрію. Вони вже давно хотіли поїхати до села, де жила Митькова бабуся. Після довгих умовлянь батьки відпустили їх. Митько та Сергій зібрали рюкзаки, взяли з собою сачки і вирушили у літню подорож.
На хлопчиків чекали справжні канікули, сповнені пригод...

Читати приклад твору →
Дивіться також