Відома статуя (Твір-опис)

Твір на тему

VIII столітті до наший ери на острів Родос напав македонський цар. Проте здолати волелюбних родосців Деметрію не вдалося. На згадку про успішну оборону острова вони вирішили поставити найвищу статую на світі. Це шосте чудо світу відоме під назвою Колоса Родоського. На думку Філона, Колос був чоловічою фігурою, на п'єдесталі з білого виблискуючого мармуру, до якого були прикріплені його ступні такого розміру, що самі по собі перевищували багато статуй. У витягнутій руці Колос тримав факел. Коли факел запалювали, то вдень і вночі він служив маяком.

Є і такий опис статуї: могутні ноги хлопця були трохи розставлені, долоня правої руки приставлена до очей, в лівій руці він тримав спадаюче до землі покривало. Злегка відхилившись назад, вдивлявся удалину. Голову його прикрашав вінець з променів, що розходяться.

Статуя простояла більше 50 років, аж до землетрусу 225 року до н. є. Майже тисячу років лежала на березі бухти розколена статуя. В наші дні говорять про відновлення стародавнього дива. За одним з проектів Колос Родоський віділлють з алюмінію, а в його череві передбачається влаштувати бар для туристів.