Куліш Пантелеймон

Реферати про життя та творчість

Життя та творчість Пантелеймона Куліша

ПАНТЕЛЕЙМОН КУЛІШ
(1819—1897)
Пантелеймон Олександрович Куліш народився 8 серпня 1819р. на хуторі біля м. Воронежа теперішньої Сумської області в козацькій родині. Навчався в повітовому училищі Новгород-Сіверська, у 1836р. закінчив п'ять класів Новгород-Сіверської гімназії.
Протягом 1839—1840 рр. Куліш навчався на філософському та юридичному факультетах Київського університету. Але не закінчив його.
У 1841 р. написав прозові твори: "Циган", "Огненный змей. Повесть из народных преданий"...

Читати реферат →

П. Куліш і Я. Головацький: від приязні до ворожнечі (доповідь)

Доповідь
на тему:
"П.Куліш і Я.Головацький:
від приязні до ворожнечі"
Величезним є внесок Пантелеймона Куліша в процес розвитку української літератури. Але не можна забувати, що він був і визначним громадським діячем. Так, відомою залишилась його діяльність, як члена Кирило-Мефодіївського товариства, проте чимало сторінок з життя цієї постаті ще не відкрито. Спробуємо ж розглянути історію взаємовідносин Я. Головацького і П...

Читати реферат →

Пантелеймон Куліш

Реферат
Пантелеймон Куліш
(1819 — 1897) Пантелеймон Олександрович Куліш — український буржуазно-ліберальний письменник, багатогранна діяльність якого (як поета і прозаїка, фольклориста і етнографа, перекладача і критика, редактора і видавця) охоплює кілька десятиліть. Почавши як ліберал, настроєний проти царизму і кріпацтва, він поступово скочувався на буржуазно-націоналістичні позиції, особливо в останні десятиліття свого життя. Народився Куліш 8 серпня 1819р...

Читати реферат →

Пантелеймон Куліш (пошукова / курсова робота)

Пошукова робота
на тему:
ПАНТЕЛЕЙМОН КУЛІШ
(1819 — 1897)
Пантелеймон Олександрович Куліш — український буржуазно-ліберальний письменник, багатогранна діяльність якого (як поета і прозаїка, фольклориста і етнографа, перекладача і критика, редактора і видавця) охоплює кілька десятиліть. Почавши як ліберал, настроєний проти царизму і кріпацтва, він поступово скочувався на буржуазно-націоналістичні позиції, особливо в останні десятиліття свого життя.
Народився Куліш 8 серпня 1819р...

Читати реферат →

Пантелеймон Куліш — життєвий та творчий шлях

Реферат на тему:
Пантелеймон Куліш — життєвий та творчий шлях
Пантелеймон Куліш належить до тих діячів, які, будучи багатогранно обдарованими, зробили величезний внесок у розвиток української культури, літератури, мистецтва, мови, науки. Він був прозаїком, поетом, драматургом, перекладачем, з багатьох європейських мов, ученим-літературознавцем та критиком, фольклористом, істориком, етнографом, педагогом, дуже багато зробив як видавець, громадський діяч.
Уся творчість та громадська діяльність П...

Читати реферат →
Дивіться також