В сучасному ритмі життя доставка їжі стала популярною. Офісні працівники або ж ті, хто працює вдома, або просто не має часу на приготування, нерідко замовляють готові блюда з ресторанів, кафе.
Тому компаніям, що займаються доставленням їжі, варто потурбуватися про якість продуктів, гарний сервіс та надійне пакування.
Експерти з компанії "Альфа-Пак Захід" дають рекомендації стосовно особливостей вибору пакування для різних харчових продуктів.
Упаковка для їжі: важливі моменти щодо функціональності
Тара має бути виготовлена з якісної сировини та добре зберігати свіжість, зовнішній вигляд харчових продуктів. Вибір паковання важливо робити з урахуванням того, яка саме їжа буде фасуватися. Важливими факторами для тари є:
- здатність утримувати правильний температурний режим;
- герметичність;
- практичність.
Це важливі нюанси, які мають враховуватися для будь-яких блюд.
Основна задача будь-якої упаковки – збереження їжі в початковому стані до моменту її споживання. Для кожної страви необхідно обрати свою тару, щоб це було зручно, функціонально та вигідно. Для гарячих страв, наприклад піци, важливо, щоб упаковка:
- добре утримувала тепло;
- була герметичною;
- не деформувалась при транспортуванні.
Також треба розуміти, які харчові продукти будуть пакуватися. Від цього залежить різновид тари.
- Гарна коробка для піци має бути міцна, з товстого харчового картону з отворами по периметру.
- Для суші підходять пластикові або картонні бокси з кришкою, що щільно прилягає. На додаткові аксесуари, такі як коробочки для соусів та палички для суші, замовити які зазвичай можна одночасно, варто теж звернути окрему увагу.
- Для напоїв найбільшим чином підходять пластикові пляшечки, адже вони краще витримують транспортування, ніж стакани.
Правильний підбір тари для пакування – залог того, що вся продукція залишиться цілою та неушкодженою.
Екологічність: фактор, на який варто звернути увагу
Сучасні люди в більшості піклуються про збереження природи, екології. Тому тара з натуральних екологічних матеріалів – це крок до збільшення кількості потенційних клієнтів, бо багато хто звертає на це увагу.
Контейнери для їжі: важливі показники якості
Харчові заклади мають потурбуватись про те, щоб упаковка була якісною та відповідала вимогам. Відштовхуючись від консистенції, температури їжі, що доставляється, варто обирати щільність, розмір, висоту, тип матеріалу контейнерів для фасування.
Незалежно від того, обирається тарілка, контейнер чи пластикова пляшка, купити варто те, що відповідає вимогам для певної продукції. Тоді кожна доставка подарує радість клієнту та підвищить репутацію компанії.
Ціна має значення: компроміс в пошуку "правильної" тари
Закладам харчування слід обрати вироби, що одночасно якісні та доступні за ціною. Дешева упаковка призводить до псування їжі та проблем з якісним транспортуванням. Дуже дорога – теж не варіант, адже кошти беруться з прибутку закладу. Тому варто підібрати оптимальний варіант. Гарні варіанти є в "Альфа-Пак Захід".
Брендування: важливий крок у розвитку бізнесу
Упаковка є не лише виробом для фасування готової їжі. Це також шанс стати помітнішими для потенційних клієнтів. Коробочки, пляшки, тарілки з фірмовим логотипом – це підвищення репутації в очах покупців.
Важливі фактори
В "Альфа-Пак Захід" можна замовити послугу дизайну тари для упаковки. Для закладів харчування це додаткова можливість виділитися серед конкурентів.
До вибору пакування потрібно поставитися з відповідальністю, адже від цього, як і від якості блюд, залежить сприйняття клієнтами ресторану, кафе та їх бажання звернутися знову.