Твардовський Олександр

Шкільні твори про життя та творчість

Відображення трагічної правди війни в творчості О. Твардовського

Відображення трагічної правди війни в творчості О. Твардовського
Про війну написано багато віршів, романів і п'єс, але О. Твардовський знайшов свою єдину інтонацію, аби сказати правду про трагедію війни.
Тема війни для поета — це відображення його ставлення до людей, до совісті, до Батьківщини. Не випадково ж своєрідним символом ставлення до війни став вірш О. Твардовського "Я знаю, никакой моей вины"...

Читати приклад твору →

Війна народна (за творами О. Т. Твардовського)

В творчості Олександра Твардовського дуже яскраво представлена тема війни. Особливо в його поемі "Василь Тьоркін" А. Солженіцин писав про нього: "Але з часів фронту я відзначив "Василя Тьоркіна" як дивовижний успіх... Твардовський зумів написати річ позачасову, мужню і незабруднену...".
Кажуть, що вже поставили пам'ятник бійцеві Василю Тьоркіну. Пам'ятник літературному героєві — річ взагалі рідкісна, а в наший країні особливо. Але мені здається, що герой Твардовського заслужив цю честь по праву...

Читати приклад твору →

Твори О. Т. Твардовського "про час і про себе..."

ТВАРДОВСЬКИЙ ОЛЕКСАНДР
(1910-1971)
Російський поет, журналіст, перекладач, лауреат багатьох літературних премій.
Долю Твардовського можна назвати типовою для людини радянського часу: поет свято вірить в ідеали, проголошенні більшовиками, згодом проходить через розчарування, на собі відчуває безжальний тиск влади, яка доводить до смерті.
Популярність до Твардовського прийшла з виходом поеми "Країна Муравія" (1936)...

Читати приклад твору →
Дивіться також