Мода - для натовпу чи для особистості?

Твір на тему

Дівчат, як то кажуть, хлібом не годуй, але дай поговорити про моду. І то правда — є про що. Адже для кожної дівчини дуже важливо, як вона вдягається. Ото й стрекочуть дівчата між собою, наче сороки: які футболки нині модні, які спідниці чи джинси, з якими підборами носити туфлі. А ще — про зачіски! лак для нігтів, біжутерію — всього перелічити неможливо. Одне слово, дівчата!

Я теж не байдужа до моди, але на неї в мене свій погляд. По-перше, хто сказав, що як модно, то всі мають вдягатися однаково? Це ж принижує людину! Поглянеш — все ходять на височезних підборах, навіть ті, котрим це зовсім не личить або й ходити важко. Аякже, мода, кажуть, як і краса, потребує жертв. Мені подобається, коли дівчина взута у туфлі на підборах, Це якось по-жіночому. Але взуття передусім має бути зручним! Якось кумедно виглядає дівчина, котра, зайшовши в метро, стрімголов шукає собі місце, бо вже ледве тримається на ногах через високі підбори. Кому такі жертви потрібні?!

По-друге, одяг має бути не тільки модним. Я вважаю це другорядним. Він має підкреслювати в людині те гарне, чим нагородила її матінка природа, і приховувати недоліки чи вади. Як добре, що зараз модними стали спідниці, різноманітні сукні. Тут вже — широке поле діяльності. Це тобі не джинси — натягнув і побіг. Хоча й вони незамінні в деяких випадках.

Вдягнена у сукню дівчина, як мені здається, виглядає якось трохи загадково, привабливіше, по-жіночому. Чи помічали ви, що одяг дуже впливає на нашу поведінку? Поспостерігайте. Вдягнена по-чоловічому жінка часто й поводиться відповідно, у будь-якому разі — набагато розкутіше. А от гарний жіночий одяг до чогось зобов'язує: якось язик не повертається процідити крізь зуби грубе, вульгарне слово. Хочеться бути романтичною, загадковою... Хоча бувають і винятки. Моя порада: якщо хочете змінити характер — змініть гардероб! Повірте, це спрацьовує, хоча треба й самому до цього зусиль докласти.