Книги

Твір на тему

Цікаво читати різні книги.

Книги учать нас жити. Ми вчимося багатьом речам, читаючи книги. Є різні види книг: романи, розповіді, повісті, казки, байки, вірші, п'єси, мемуари, атласи і підручники.

Книги можуть бути гумористичними, пригодницькими, детективними, фантастичними, історичними, політичними, науковими. Вони можуть бути цікавими, хвилюючими, привабливими, такими, що захоплюють, могутніми, корисними, незвичайними, оригінальними, забавними, зворушливими, реалістичними, добре написаними, банальними.

Книга, звичайно, один з найбільших винаходів людини.

О. Уайльд написав: "Книги, я думаю, можуть бути розділені на три групи: книги, які читають; книги, які перечитують; книги, які не читають взагалі".

Третя група є найважливішою. Підказати людям, що потрібно читати, як правило, або марно або шкідливо. Але сказати людям, що не слід читати — це зовсім інша справа.

Це особливо необхідно в нашому час, коли читають так багато, що немає часу захоплюватися, і пишуть так багато, що немає часу задуматися. Хто б не відібрав "гіршу сотню книг" і не опублікував би їх список, він зробить підростаючому поколінню хорошу послугу.

Англійський письменник одного разу сказав: "Деякі книги можна спробувати, інші, можна проковтнути і лише небагато прожувати і переварити".

Ця цитата говорить нам про те, як читати книги різних видів. Книги про подорожі треба спробувати; достатньо поверхнево проглянути їх і прочитати трохи тут і там. Якщо вам подобаються детективи (Агата Крісті, Сименон і інші сучасні фаворити), то ви прочитаєте їх швидко, ви проковтнете їх. Якщо книга буде по предмету, який вас цікавить, то ви захочете прожувати і переварити її. І ви захочете зважити те, про що говорить автор, і обдумати його ідеї і аргументи.