Бібліотека Української Літератури
Українська література  :  Бібліотека  :  Сучасна література  :  Біографії  :  Критика  :  Статті  :  Енциклопедія  :  Народна творчість  |
Навчання  : Реферати  : Шкільні твори  : Твори з мови  : Стислі перекази  : Запитання  : Крилаті вирази  : Словник |

Відповідь на контрольне питання До теми "Усна народна творчість"

     Що таке народні думи? Про що розповідається в українських народних думах? Назвіть улюблених героїв українських народних дум.
    
     Оригінальним і популярним видом усної народної творчості в Україні є думи.
     Народні думи - це великі пісенно-розповідні твори переважно героїчного змісту. У думах найчастіше розповідається про події, пов'язані з героїчною боротьбою українського народу проти іноземних загарбників. У багатьох думах показано страждання козаків-невільників у турецькій землі, їх втечу в рідний край, прославляються також воїни-козаки - хоробрі захисники вітчизни.
     Чимало дум оспівують визвольну війну українського народу в середині XVII століття проти польських панів. У думах знайшла також відображення і боротьба трудящих проти гнобителів-багатіїв, розкривається прагнення трудящих до щасливого, радісного життя.
     Улюблені герої народних дум - це Богдан Хмельницький та його соратники Іван Богун, Максим Кривоніс, Самійло Кішка, Маруся Богуславка, козак Голота.

Щиро бажаємо успіхів в навчанні!
Перейти: Питання: До теми "Усна народна творчість"