Чому у "Тригрошовій опері" Б. Брехт не робить різниці між гангстером і бізнесменом, між організованою злочинністю і "добропорядним" суспільством, де править закон наживи і експлуатації?

Відповідь на контрольне запитання

Матінка Кураж — бідна жінка, яка переїжджає з місця на місце за військом, що веде війну, і продає свої товари солдатам і командирам. її усі знають, до неї звертаються за дрібними послугами, часто-густо з нею розраховуються награбованими речами. Здається, вона нікого й нічого не боїться, з кожної складної ситуації знайде вихід. її мало обходить політика, але війна потрібна цій жінці, щоб вижити. Вона її не любить, та кінець війни сприймає як головну поразку в житті.

Матінка Кураж про всяк випадок тримає два прапори — своєї країни і ворога, щоб при нагоді вивісити потрібний прапор.

Вона не має почуття патріотизму, її не обходять перемоги й поразки. Головне для неї, щоб війна не закінчувалася ніколи.

Матінка Кураж не стане витрачати гроші абикуди. Навіть коли мова йде про життя сина, вона довго торгується, щоб заплатити менший викуп.

Та попри всю її меркантильність, жадібність до грошей, безпринципність вона не здатна на відкриту підлість. Жінка з обуренням відкидає пропозицію кухаря кинути Катрін і податися до міста, де він отримав у спадок шинок.