Як я ставлюся до вигадок барона Мюнхгаузена (у формі плану)

Шкільний твір

Як я ставлюся до вигадок барона Мюнхгаузена

І. Хто такий барон Мюнхгаузен? (Барон Мюнхгаузен — герой книги Р. Е. Распе "Дивовижні пригоди, подорожі і бойові подвиги барона Мюнхгаузена". Від його імені в творі даються розповіді про пригоди барона.)

ІІ. Які пригоди траплялися з Мюнхгаузеном? (Із Мюнхгаузеном траплялися дивовижні історії. У своїх розповідях він літав на Місяць, жив серед триногих людей, йому довелося разом із кораблем побувати в череві велетенської риби. Під час війни з турками барон літав верхи на гарматних ядрах над ворожим табором. Мюнхгаузен зміг витягнути себе разом із конем з болота за кіску своєї перуки. Та багато інших пригод.)

1) Як слухачі Мюнхгаузена ставилися до його оповідань? (Слухачі Мюнхгаузена сміються йому просто в очі: "Ох і Мюнхгаузен! Оце барон". А одного разу проїжджий не стерпів: "Усе це вигадки! Нічого того не було, що ти розповідаєш!")

ІІІ. Барон Мюнхгаузен — брехун чи фантазер? (Я вважаю, що барон Мюнхгаузен — фантазер. Брехуни перекручують істину, бажаючи мати з цього зиск. А фантазери придумують щось неможливе, дивовижне. Барон безкорисливий, зі своїх дивовижних оповідок він не має зиску. Просто йому цікавіше жити зі своїми вигадками.)

ІV. Чому Мюнхгаузен говорить про себе, що він "найправдивіша людина на землі"? (Мюнхгаузен називає себе "найправдивішою людиною на землі" тому, що він правдиво розповідає про все. що відбувалося в його уяві.)

V. Які почуття викликають розповіді барона? (Розповіді барона веселі, дотепні, несподівані. Тому вони викликають сміх, а не роздратування й злість.)

VІ. Чи потрібні в житті такі фантазери, як барон Мюнхгаузен? (Такі фантазери, як барон Мюнхгаузен, роблять наше життя більш цікавим і яскравим. Якби не було серед людей фантазерів, то людство, мабуть, і досі сиділо б у печерах. Завдяки фантазії людина змогла побудувати літака, підводного човна, побувати на Місяці, де набагато раніше реальних землян побував у своїй уяві барон Мюнхгаузен.)

Інші варіанти цього твору: