Героїчні подвиги та шляхетні вчинки Рами з народного епосу "Рамаяна"

Шкільний твір

Схожі твори

1. Про що розповідає створена у IV ст. до н. е. давньоіндійська поема "Рамаяна"? (про життя та подвиги міфічного героя Рами, його вірну дружину Сіту, їхнє життя у вигнанні, про війни з ракшасами — злими демонами; про повернення Рами додому, славне правління, піднесення до неба).

2. Хто такий Рама? (син старого царя Дашаратхи, спадкоємець престолу; мав багато чеснот: красивий, розумний, шляхетний, чудово володів зброєю; Дашаратха змушений був відмовитися зробити Раму спадкоємцем; Рама іде у вигнання).

3. Які подвиги здійснив Рама? (разом з братом Лакшманою захистив помешкання відомого подвижника Вішвамітри від злих Демонів; став переможцем у змаганнях з луком Шиви; у вигнанні розбив військо ракшасів; у двобої з царем ракшасів Раваною подолав його і вбив).

4. У чому виявилась шляхетність Рами? (Рама є спадкоємцем престолу, але він не сперечається з батьком, а покірливо виконує його волю — іде у вигнання на чотирнадцять років і навіть відмовляється після смерті батька повернутися раніше цього терміну; він вірний друг і чоловік, розшукує свою дружину, яку вкрав Равана; під час бою піклується про свого друга і брата Лакшмана та про своїх вояків; він був чуйний і справедливий правитель).

5. Героєм яких народів є Рама? (народів Індії, Камбоджі, Лаосу, Непалу, бо є зразком героїчного національного характеру; про нього створено багато музичних творів).