Роль Біблії у романі Даніеля Дефо "Робінзон Крузо"

Шкільний твір

Людина завжди вважала себе розумною, сильною. Здавалося, що їй під силу геть усе. Проте коли приходить біда, вона чомусь починає шукати якусь допомогу, підтримку. І знаходить вона її у Біблії, у спілкуванні з Богом.

Саме так і вчинив головний герой роману "Робінзон Крузо" видатного англійського письменника Даніеля Дефо. Варто лиш пригадати епізод, коли Робінзон Крузо у перші дні свого перебування на безлюдному острові тяжко захворів. Спочатку його охопив сум, відчай. Він почав згадувати минуле, своє безтурботне життя у батьківському домі... Та ось серед речей, які вдалося йому знайти на безлюдному острові, Робінзон помічає невеличку книжечку. Це Біблія. Герой розгортає її, починає читати. Згодом він усвідомлює, що йому стає краще. Тоді Робінзон стає на коліна, вимолює прощення за свої помилки. Дивовижно, але хвороба відступає. "Книга Книг" рятує Робінзона Крузо.

Отже, на прикладі головного героя роману "Робінзон Крузо" можна бачити, що Біблія дійсно-таки має чудодійну силу. У цій книзі закладено досвід попередніх поколінь, їх безцінні духовні надбання. Біблія допомагає людині побороти самотність та відчай, допомагає знайти відповіді на усі запитання. Прочитавши "Книгу Книг", людина збагачує себе духовно, знаходить гармонію, спокій в душі. Взагалі, усі люди мають цінувати такий чудовий та прекрасний скарб — Біблію.

Інші варіанти цього твору: